Kertoimet prosenteiksi

Haluatko tietää, minkä todennäköisyyden vedonlyöntitoimisto on arvioinut tietyn tuloksen toteutumiselle?

Todennäköisyydet on helppo selvittää muuttamalla kertoimet takaisin prosenteiksi.

Kerroin muutetaan prosentiksi yksinkertaisella laskutoimituksella:
1 / kerroin * 100

Esimerkki:
ManU:n vierasvoiton kerroin on 2,10. Kerrointa vastaava todennäköisyys on prosentteina:
1 / 2,10 * 100 = 47,619 = n. 48%

Ei vaikeaa!

Miksi kerroin pitäisi muuttaa?

Miksi kertoimet pitäisi oikein muuttaa prosenteiksi?

Mitään pakottavaa syytä siihen ei ole. Monet vedonlyöjät kuitenkin tekevät muutoksen, sillä se omalla tavallaan auttaa löytämään voitollisia kohteita.

Kuten vedonlyönnin matematiikka -artikkelissa nähtiin, on tietty veto voitollinen, jos todennäköisyys tapahtumalle on suurempi kuin vedonlyöntitoimiston sille antama todennäköisyys.

Yllä mainittua esimerkkiä jatkaen voidaan esimerkiksi havaita, että ManU:n vierasvoittoa kannattaa pelata, jos arvioi, että vierasvoiton todennäköisyys on suurempi kuin 48%.

Tämän prosentin pohtiminen on usein huomattavasti helpompaa, kuin tietyn kertoimen koon arviointi suoraan.

Muuttamalla kohteenkertoimet prosenteiksi näet myös, miten paljon vedonvälittäjä vetää kotiinpäin: Mitä enemmän kohteen yhteenlasketut prosentit ylittävät sadan, sitä suuremman edun vedonvälittäjä ottaa kohteessa itselleen (katso talon etu vedonlyönnissä). Netin vedonvälittäjiä löydät Kertoimet.com vedonvälittäjät -sivulta.

Taskulaskimella prosentit nopeasti

Jos kohdelistoja lukiessa pitää taskulaskinta käsillä, käy prosenttien esiin kaivaminen nopeasti. Laskimissa on usein nappula 1/X, jonka avulla prosentit saa nopeasti esiin.

Laskimeen syötetään kohteen kerroin ja painetaan 1/X -nappulaa. Kun lopputuloksen kertoo päässään sadalla (tuskin mikään ylivoimainen urakka) muuttuvat kertoimet prosenteiksi nopeasti, koko prosessiin menee korkeintaan pari sekuntia.

1/X -nappula löytyy myös Windowsin omasta laskimesta, kun valitset Näytä > Funktiolaskin.

Leave a Comment